ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΡΧΙΚΗ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / Για τα αδέσποτα του Δήμου μας

logo_small2Με μεγάλη ευαισθησία ο Συνδυασμός μας «Ενωτική Δημοτική Κίνηση», έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που εκκρεμούν – εδώ και χρόνια – για τα εγκαταλελειμμένα ζώα στους δρόμους του Δήμου, απλώνει χέρι συνεργασίας στο Φιλοζωικό Σωματείο της Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ» αλλά και σε όλους τους ευαισθητοποιημένους δημότες μας που δίνουν το δικό τους αγώνα για την προστασία των ζώων (αδέσποτων, δεσποζόμενων και των ζώων της άγριας φύσης μας).

Ο Συνδυασμός μας θα σταθεί αρωγός στο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου «ΗΡΑ» ανταποκρινόμενος και στις νόμιμες υποχρεώσεις.

Στο θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παραχώρηση περιφραγμένου χώρου με φως, νερό, αποχετευτικό σύστημα και εξεταστήριο για χρήση ιατρείου και νοσηλευτηρίου.

Επίσης θα πρέπει να παρέχεται στήριξη σε κάθε είδους βοήθεια στους εθελοντές του σωματείου που αφορά εμβολιασμούς, στειρώσεις, σίτιση των αδέσποτων και να δρομολογηθεί εκστρατεία ενημέρωσης με ειδικά φυλλάδια και αφίσες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου.

Ο Δήμος θα πρέπει να στηρίζει και να συνεργάζεται με το Φιλοζωικό Σωματείο «ΗΡΑ» και όλοι μαζί να δείξουμε τη δέουσα προσοχή σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά και τη Δημόσια Υγεία.

Η αγάπη και η φροντίδα των ζώων είναι δείγμα της αγάπης μας και προς τον συνάνθρωπο μας και ένδειξη της στάθμης του επιπέδου του πολιτισμού μας.